Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Lotteritillstånd

Bra att veta

Alla lotterier i Sverige styrs av lotterilagen och lotteriförordningen. Ett lotteri kan definieras som en verksamhet där deltagarna kan få en vinst till ett högre värde än vad var och en av de övriga deltagarna kan få och där möjligheten att vinna helt beror på slumpen.

Det kan ibland vara svårt att avgöra om ett arrangemang är ett lotteri eller en tävling. Huvudregeln är att ett arrangemang som avgörs av ett slumpmoment är ett lotteri. Ett arrangemang som avgörs av ett prestationsmoment (exempelvis skriva en slogan, svara på kunskapsfrågor) är en tävling.

Tillstånd att anordna ett lotteri ges till ideella föreningar som i huvudsak ägnar sig åt allmännyttig verksamhet. Föreningen ska vara öppen för alla och ha behov av inkomster från lotterier.

I vissa fall behövs inte tillstånd för att få anordna lotterier. Kontakta kommunens föreningsbyrå för mer information kring de olika reglerna.

Kontakt

Föreningsbyrån

Telefon: 0660-882 15

E-post: foreningsbyran@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)