Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Renhållning och snöröjning

Att hålla Örnsköldsviks kommuns gator och vägar, gång- och cykelvägar och gångbanor fria från snö och sand kräver mycket planering.

Örnsköldsviks kommun underhåller totalt 80 mil kommunala och enskilda gator och vägar, 15 mil gångbanor och 7 mil gång- och cykelvägar. Även vid allmän platsmark, som torg och gångstråk, utförs underhållsarbete.

Vem utför drift och underhåll i ditt område?

Drift och underhåll sköts av kommunen inom Centralorten, Billsta och Husum.

I områden i och runt Bjästa, Björna och Bredbyn sköts drift och underhåll av entreprenör på uppdrag av Örnsköldsviks kommun.

Vägar som tillhör Trafikverket, till exempel E4:an och Björnavägen, underhålls av entreprenörer som Trafikverket har avtal med. Länk till formulär för felanmälan på Trafikverkets vägarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skadeanmälan

Det händer att egendom, till exempel staket eller häckar, skadas vid snöröjning. Även att, till exempel bilglas, får skador av åkgräsklippare/gräsröjning eller att man råkar på skador i vägen. Om det händer ska du alltid kontakta ditt försäkringsbolag i första hand.

Om du ställer kommunen ansvarig för det inträffade och vill kräva ersättning, var vänlig gör en anmälan i kommunens felanmälan app " Ett bättre Örnsköldsvik".Försäkringssamordnare på kommunen tar kontakt med dig och anmäler till kommunens försäkringsbolag. Om skadan orsakats av kommunens entreprenörer kommer ärendet skickas vidare till dem för hantering.Därefter är det försäkringsbolagen som meddelar ansvar och eventuella kostnader. Egendom som är placerad utanför tomtgräns ersätts inte.

Sidan uppdaterades

2021-01-04

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Felanmälan och akuta fel
Kontaktcenter
Måndag - fredag 07:30 -17:00
0660-880 00
Skicka e-post

Trafik- och parkavdelningen
Skicka e-post

Felanmälan, synpunkter och förslag för kommunens gator, gång- och cykelvägar, parker och lekplatser.

Felanmälan och förbättringsförslag via webbformulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner appen "Ett bättre Örnsköldsvik" till mobil och surfplatta för felanmälan och förbättringsförslag.

Felanmälan akuta fel
på gator/parker/torg och lekparker vardagar 17:00-07:30 samt helg (fredag 17:00 - måndag 07:30)

Akuta fel som riskerar skada liv, hälsa eller större värden ring
tfn 0660-787 50

Mer information